INGREDIENTE:
- Linte roșie 500 g,
- Lobodă albă 1 legătură,
- Lobodă roșie 1 legătură,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Usturoi verde 2 fire,
- Leurdă ½ legătură,
- Pătrunjel ½ legătură,
- Sare de roz 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
- Ulei de măsline extravirgin 3-4 linguri,
- Apă rece 2000 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile, uleiul de măsline, lintea uscată ( nu-i nevoie să stea la hidratat!), se asezonează de sare, se completează cu apă, se amestecă, apoi se lasă la gătit.
- După cele 120 de minute, supa deja e cremă, se asezonează cu boia și 2 linguri de ulei de măsline, eventual se mai ajustează gustul de sare și se servește fierbinte simplă sau cu crutoane.
- Spor și poftă bună. P.S. Pentru cei care nu dețin un aparat de gătit slow cooker, Lulu recomandă să folosiți lintea din conservă 😉 pentru un timp mai scurt de fierbere. 😉 http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/supa-iute-de-linte.html
(Visited 48 times, 1 visits today)
Category:
Grozava supa asta!!!!
AM LINTE ROSIE SI O SA FAC SI EU LA FEL PT CA EU O FACEAM PUTIN DIFERIT
Gina, multumesc. Te asigur, ca daca respecti toti pasii, vei obtine o supa crema tare faina 😉 :-*
Licurici chiar daaaa 😉 :-*