- O altă rețetă de toamnă, mai lejeră, dar sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Chimenul face toată treaba! J
INGREDIENTE:
- Piept de pui cca. 500 g,
- Cartofi 2 bucăți,
- Dovleac plăcintar cca. 300 g,
- Praz cca. 300 g,
- Ceapă 1 bucată,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Usturoi 2 căței,
- Varză albă cca. 300 g,
- morcovi baby cca. 300 g,
- Dovleac plăcintar cca. 300 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Semințe de chimen 1 lingură,
- Pastă de roșii 1 lingură,
- Pătrunjel verde ½ legătură.
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute.
- Între timp se pregătesc legumele.
- Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe.
- Prazul se spală și taie rondele.
- Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de măsline, împreună cu cartofii, dovleacul, prazul, varza tocată, mocrovii baby cca. 10 minute la foc rapid.
- Se asezonează de sare, piper, semințe de chimenn, boia de ardei dulce și pasta de roșii, apoi se adaugă cca. 2000 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mediu cca. 20 minute.
- Pieptul de pui semifiert, se scoate, se taie bucățele, numai bune de savurat, apoi se adaugă în supa de legume, completându-se cu zeama de carne.
- Se lasă la gătit încă cca. 30 minute la foc mediu.
- Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel proaspăt.
- Spor și poftă bună!
(Visited 15 times, 1 visits today)