- Un fel principal sau de ce nu o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
INGREDIENTE:
- Tăiței chinezești cca. 250 g,
- Creveți cca. 100 g,
- Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
- Ceapă 1 bucată mare,
- Legume Wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, mini știuleți de porumb dulce) 1 conservă, cca 445 g, ( P.S. sursa LIDL, săptămâna Chinezească!) ,
- Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 100 g,
- Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
- Sos de soia 3 linguri,
- Sos de chili 1 linguriță,
- Sos de pește 3 linguri,
- Ulei de fistic/alune/arahide 3 limguri,
- Usturoi 4 căței,
- Ceapă chinezească chives câteva fire.
MOD DE PREPARARE:
Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă 😉 cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.
Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever 😀 :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul
Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, mini știuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, sos de chili, peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.
Se stropește cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives și se servește, imediat, fierbinte.
Spor și poftă bună!