Pana Cristina Iuliana- Retete

Varză roșie călită

  • No, dacă tot a venit ninsoarea, am umblt la butoiul cu varză. În toamnă am pus la murat și varză roșie, în loc de obișnuita sfeclă roșie.
  • Daaa, știu că vi se pare anormal, să folosesc varza roșie, mai ales murată, la călit, dar diversificarea și inovarea sunt punctele mele forte! 😉
  • Așa că las vorbăria de o parte și vă aduc o varză călită, super bună! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • varză roșie, murată 1 bucată,
  • ceapă galbenă 2 bucați,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • mărar uscat 1 fir,
  • foaie de dafin 2 bucăți,
  • cimbru 1 fir,
  • semințe de chimen 1lingură,
  • boia dulce de ardei,
  • vin roșu cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului CrockPot.
  • Se asezonează de piper, boia, chimen, foi de dafin boia și mărar uscat, se adaugă vinul roșu, apoi se setează aparatul la 2 ore, pe modulul HIGH, și vă puteți ocupa de alte treburi casnice ;).
  • După ce a expirat timpul de gătire, se deconectează aparatul de la sursa de curent și se poate consuma cu mămăligă/pâine, ardei iute sau/și orice fel de friptură! 😉 Noi am servit cu pulpe de pui posterioare învelite în bacon!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 279 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.