- No, dacă tot a venit ninsoarea, am umblt la butoiul cu varză. În toamnă am pus la murat și varză roșie, în loc de obișnuita sfeclă roșie.
- Daaa, știu că vi se pare anormal, să folosesc varza roșie, mai ales murată, la călit, dar diversificarea și inovarea sunt punctele mele forte! 😉
- Așa că las vorbăria de o parte și vă aduc o varză călită, super bună! 😉
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- varză roșie, murată 1 bucată,
- ceapă galbenă 2 bucați,
- ulei de floarea soarelui 2 linguri,
- mărar uscat 1 fir,
- foaie de dafin 2 bucăți,
- cimbru 1 fir,
- semințe de chimen 1lingură,
- boia dulce de ardei,
- vin roșu cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului CrockPot.
- Se asezonează de piper, boia, chimen, foi de dafin boia și mărar uscat, se adaugă vinul roșu, apoi se setează aparatul la 2 ore, pe modulul HIGH, și vă puteți ocupa de alte treburi casnice ;).
- După ce a expirat timpul de gătire, se deconectează aparatul de la sursa de curent și se poate consuma cu mămăligă/pâine, ardei iute sau/și orice fel de friptură! 😉 Noi am servit cu pulpe de pui posterioare învelite în bacon!
- Spor și poftă bună!
(Visited 279 times, 1 visits today)
Category: