Pana Cristina Iuliana- Retete

Zuchinii cu carne de pui, prosciutto și brânzeturi

  • La cererea publicului am umplut și zuchinii! 😉  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Zuchinii 3 bucăți mari,
  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Prosciutto  2 felii cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 100 g,
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Mărar proaspăt (opțional),
  • Pătrunjel verde (opțional).

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.
  • (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! 😀 😊) )
  • Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.
  • Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.
  • Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.