-
Rulouri din carne de vită
cca. 120 minDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. 😉 Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea sunt prieteni cu carnea de vită, doar la gulyas 😀 Ei, până la urmă, a fost totul foarte bine, întrebarea Zmeului Mijlociu: doar patru bucăți???? 😀 Gata cu vorbăria, spor […]
Recipe by panacris -
Dulceață din gutui
cca. 80 minEi, a venit și vremea gutuilor;) Nu puteam să le ignor. Am tot văzut pe ici, pe colo, că toată lumea apreciază dulceața de gutui cu bucățele, mi-am luat inima în dinți și cu răbdarea din dotare, am dat gata cele 4000 g de gutui. Bineînțeles că am adus ceva îmbunătățiri rețetei clasice;) […]
Recipe by panacris -
Dovleac copt
cca. 110 minINGREDIENTE: Dovleac pentru copt cca. 2000 g, Sare iodată, Piper proaspăt măcinat, Cimbru uscat, Semințe de susan, Ulei de măsline . MOD DE PREPARARE: Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se […]
Recipe by panacris -
Orecchiete cu anghinare
cca. 50 minOrecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept o rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei 😉 Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din […]
Recipe by panacris -
Brioșe cu dovleac
cca. 140 minDaaa, o nouă lună, o nouă provocare în Cutia Misterelor – Mistery box challenge, inițiată de Cerasela, http://saffronanddates.blogspot.ro/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html. Luna acesat gazda provocării este minunt, zâmbăreața Maria, sau mai bine zis: http://zambetania.blogspot.ro/2015/10/provocarea-cutia-misterelor-lista.html Maria Zambetania a zis: ” Doamnelor, domnilor, defilează pe covoru zambetan cele 9 minivedete şi obligatoria: ciocolată, smântână, brânză, ouă, nuci, pere, […]
Recipe by panacris -
Dulceață Dacică
cca. 135 minINGREDIENTE: prune uscate 1000 g, apă 500 ml, miez de nucă 100 g, zahăr tos 500 g. MOD DE PREPARARE: Prunele uscate se pun, de cu seară, în apa rece și se lasă la hidratat până a două zi. Se strecoară, se adaugă 500 ml apa rece, se pun la fiert într-un vas […]
Recipe by panacris -
Pâine de casă cu mirodenii
cca. 100 minCe e mai frumos și plăcut într-o zi rece de toamnă să adie o aromă de pâine proaspătă în casă. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos! INGREDIENTE: apă cca. 350 ml., […]
Recipe by panacris -
Ruladă din carne tocată umplută cu porumb, ardei și cașcaval
Nemaipomenită! Când am vizualizat-o la ValCaludia, Bucătăraș Minunat;), am zis daaaa, e pe gustul Zmeilor, mai ales ptr pachetul de la școală sau servici 😀 Tot s-a lansat concursul ”Pachetelul vesel „, pe site-ul www.bucataras.ro, zis și făcut. Zmeii au savurat-o cu plăcere. M-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-carne-tocata-cu-porumb-si-cascaval-65061.html. Mulțumesc SunFood pentru conservele minuntate! 😉 INGREDIENTE: […]
Recipe by panacris -
LUNA LUI RĂPCIUNE
LUNA LUI RĂPCIUNE Gazda lunii SEPTEMBRIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/, este draga de Liliana Toma, cu al său minunat blog http://liligospodini.blogspot.ro/2015/09/traditie-si-gastronomie-romaneasca.html. Aduc în ultima zi a lunii, articolul despre tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute din luna lui Răpciune. Sper să vă încânte noul meu articol! Să vă fie de folos în ceilalți ani, […]
Recipe by panacris -
ZACUSCĂ CU CIUPERCI
ZACUSCĂ CU CIUPERCI Provocarea @Traditie si gastronomie românească propusă de Gina Bradea, mai bine zis: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, continuă. Luna aceasta e găzduită de http://liligospodini.blogspot.ro/2015/09/traditie-si-gastronomie-romaneasca.html, ce ne propune ca temă: ”Toamna și darurile ei!” și ne îndeamnă să pregătim ”conserve, muraturi, prajituri, ciorbe, dar si alte […]
Recipe by panacris