O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!
INGREDIENTE:
- Orez 250 g,
- Apă 750 ml.,
- Sare iodată,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce,
- Praf de curry,
- Ouă de găină 1 bucată,
- Cașcaval ras 4 linguri,
- Salam țărănesc cca. 50 g,
- făină albă de grâu1 lingură,
- Pesmet auriu cca. 2 linguri,
- Ulei de palmier pentru prăjit.
PENTRU SERVIT:
- sos tzatziki,
- sos de mărar;) sau de ce nu sos roșu 😉
MOD DE PREPARARE:
- Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vreo garnitură. Dacă nu, atunci procedați în felul următor.
- Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare.
- După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi.
- În orezul răcit se adaugă salamul tăiat cubulețe, ouăle, cașcavalul ras, pesmetul auriu, făina, se asezonează de sare, curry, piper și boia, apoi se amestecă energic până ce se înglobează ingredientele.
- Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă, se tăvălesc prin pesmet apoi se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar, sau chiar o simplă smântână.
Spor și poftă bună!
(Visited 30 times, 1 visits today)
Category: