-
Prepelițe în foi de viță
Datorită provocării lui +Gina Bradea, am redescoperit aroma savuroasă a cărnii de prepeliță. Sunt bucuroasă că am achiziționat carne de prepeliță de la ferma de prepelite japoneze din Fundeni http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ . Mulțumesc Mihai Dumitru https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania?fref=ts, pentru livrarea rapidă și în deplină siguranță alimentară. Totodată vă invit la concurs, puteți câștiga 120 de ouă de prepeliță foarte, foarte proaspete, accesați link-ul […]
Recipe by panacris -
PRĂJITURĂ DIN ALBUȘURI CU ZMEURĂ
cca. 40 minINGREDIENTE: Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți, Îndulcitor GreenSugar 100 g, Făină albă de grâu 1 cană, Praf de copt cu șofran 1 plic, Oțet de căpșuni 1 lingură, Sare iodată 2 g, Pudră de cacao 3 linguri, Zmeură proaspătă o cană. MOD DE PREPARARE: Albușurile se bat energic cu un praf […]
Recipe by panacris -
LUNA LUI CIREȘAR
CIREȘAR Gazda lunii IUNIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , este draga de Sidonia cu minunatul blog: În bucătăria lui Sidi: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Aduc în continuare tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute. Sper să vă încânte noul meu articol. 1 Cireşar Dansul căluşarilor este unul dintre cele mai interesante, mai dramatice şi mai simbolice obiceiuri […]
Recipe by panacris -
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE Provocările continuă;) Daaa, ouăle de prepeliță pot fi folosite și pentru deserturi delicioase. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea și http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la concurs! Dati clik pe link si puteti castiga 120 oua de prepelita […]
Recipe by panacris -
Pâinici cu brânză
cca. 150 minProvocările continuă;) Așa pe ultima sută de metri aduc o rețetă cu aluat dospit;) Luna aceasta gazda provocării este Simona http://sim0na-world.blogspot.ro/2015/04/provocarea-traditie-si-gastronomie.html De data aceasta am folosit ouă de prepeliță, care sunt tare proaspete și bune. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea și http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la […]
Recipe by panacris -
Tradițiile și obiceurile lui Florar
FLORAR În luna MAI în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , gazda este: Simona, adică http://sim0na-world.blogspot.ro/2015/04/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Aduc în continuare tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute. Sper să vă încânte articolul meu. 1 Florar În această zi gospodarii care încă mai au vin în butoaie, trebuie să-l scoată și să-l trateze cu pelin, astfel se va […]
Recipe by panacris -
Concurs Traditie si gastronomie romaneasca
@Gina Bradea si @Ferma de prepelite japoneze va invita la concurs! Dati clik pe link si puteti castiga oua de prepelita proaspete: http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/ Bafta tuturor.
Recipe by panacris -
Chiftele din orez
O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase! Mulțumesc Traditie si gastronomie romaneasca: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2, un proiect lansat de Gina Bradea, iar sponsorul Mihai Dumitru, mai bine zis http://ouadeprepelitainbucuresti.com/, jos pălăria, mai ales că am avut oportunitatea de a-l cunoaște personal. Ouăle sunt foarte proaspete și tare sănătoase. De regulă le cumpăr din supermarket-uri, uneori am impresia că zac prea […]
Recipe by panacris -
Tartă cu praz, pui, ciuperci și măsline verzi umplute cu anșoa
cca. 80 min”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia…” Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. No, am trișat un pic cu aluatul, am folosit foietaj de la LIDL, tare fain pe […]
Recipe by panacris -
GUGULUF CIOCOLATOS
Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D 😉 Se vede că am avut mai mult […]
Recipe by panacris