Pana Cristina Iuliana- Retete

Roșii cherry pentru iarnă

panacris
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 60 min | Servings: 4 borcane de cca. 370 ml
Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee 😉 

 
Ingrediente:
  • Roșii cherry cca. 500 g,
  • Usturoi 4 căței curatati,
  • Frunze de busuioc,
  • 4 borcane cu capac filetat,
  •  1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul).
MOD DE PREPARARE:
  • Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.
 
  • ATENȚIE!!!!!:
  • NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.
  • Se închid borcanele etanș.
  • Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită 😉 Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.
  •  
  • Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi 😉
  • Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și success!
 
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.