-
Briose cu cacao
BRIOSE CU CACAO Vroiam ceva rapid, simplu, fără foaie de copt, că tocmai s-a gătat 😀 și am găsit bunăciunile astea pe pagina Laurei, by Laura, Lorra sau ByLaura 😉http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-cacao-66252.html,citit și făcut 😉 Super faine, mulțumesc pentru inspirație, erau de prea mult timp pe lista de așteptare 😉 Au ieșit 18 bucăți ;), mult mai […]
Recipe by panacris -
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ INGREDIENTE: Ouă de găină 8 bucăți, Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri, Făină albă de grâu 000, 8 linguri, Praf de copt 1 plic, Oțet aromat de căpșuni 1 lingură, Sare iodată 1/2linguriță, Zmeură proaspătă 200 g, Rubarbă 200 g, Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau […]
Recipe by panacris -
PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE
Gazda lunii IUNIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , este draga de Sidonia cu minunatul blog: În bucătăria lui Sidi: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Pe lângă articolul lunii lui Cireșar, aduc pe ultima sută de metri o plăcințele umplute cu carne și ciuperci 😉 P.S. Coșulețul e marcă Panacris 😉 PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE PENTRU BLAT […]
Recipe by panacris -
Brioșe aperitiv cu cuș-cuș, carne, porumb și multe legume
cca. 45 minCu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor, http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cuș-cuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, […]
Recipe by panacris -
Prepelițe în foi de viță
Datorită provocării lui +Gina Bradea, am redescoperit aroma savuroasă a cărnii de prepeliță. Sunt bucuroasă că am achiziționat carne de prepeliță de la ferma de prepelite japoneze din Fundeni http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ . Mulțumesc Mihai Dumitru https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania?fref=ts, pentru livrarea rapidă și în deplină siguranță alimentară. Totodată vă invit la concurs, puteți câștiga 120 de ouă de prepeliță foarte, foarte proaspete, accesați link-ul […]
Recipe by panacris -
PRĂJITURĂ DIN ALBUȘURI CU ZMEURĂ
cca. 40 minINGREDIENTE: Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți, Îndulcitor GreenSugar 100 g, Făină albă de grâu 1 cană, Praf de copt cu șofran 1 plic, Oțet de căpșuni 1 lingură, Sare iodată 2 g, Pudră de cacao 3 linguri, Zmeură proaspătă o cană. MOD DE PREPARARE: Albușurile se bat energic cu un praf […]
Recipe by panacris -
LUNA LUI CIREȘAR
CIREȘAR Gazda lunii IUNIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , este draga de Sidonia cu minunatul blog: În bucătăria lui Sidi: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Aduc în continuare tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute. Sper să vă încânte noul meu articol. 1 Cireşar Dansul căluşarilor este unul dintre cele mai interesante, mai dramatice şi mai simbolice obiceiuri […]
Recipe by panacris -
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE Provocările continuă;) Daaa, ouăle de prepeliță pot fi folosite și pentru deserturi delicioase. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea și http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la concurs! Dati clik pe link si puteti castiga 120 oua de prepelita […]
Recipe by panacris -
Pâinici cu brânză
cca. 150 minProvocările continuă;) Așa pe ultima sută de metri aduc o rețetă cu aluat dospit;) Luna aceasta gazda provocării este Simona http://sim0na-world.blogspot.ro/2015/04/provocarea-traditie-si-gastronomie.html De data aceasta am folosit ouă de prepeliță, care sunt tare proaspete și bune. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea și http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la […]
Recipe by panacris -
Tradițiile și obiceurile lui Florar
FLORAR În luna MAI în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , gazda este: Simona, adică http://sim0na-world.blogspot.ro/2015/04/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Aduc în continuare tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute. Sper să vă încânte articolul meu. 1 Florar În această zi gospodarii care încă mai au vin în butoaie, trebuie să-l scoată și să-l trateze cu pelin, astfel se va […]
Recipe by panacris