• O supă tare cremoasă și delicioasă! Numai bună pentru prânz sau chiar cină, de ce nu! )

INGREDIENTE:

  • Broccoli congelat cca. 100 g,,
  • Conopidă congelată cca. 100 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată mare,
  • Praz 1 tulpină alba cca. 200 g,
  • Cartofi Blue Congo, ( mov) cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei din struguri 1 lingură,
  • Apă rece cca. 300 ml,
  • Cremă vegetală de cocos cca. 300 ml.

Pentru topping:

  • Crutoane de casă din pâine integrală cca. 300 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

Eiii și de dat asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

În vasul blender-ului se pun buchețelele de conopidă, broccoli, ceapa curățată și tăiată în sferturi, prazul tăiat grosier și cartofii curățați și tăiați în patru. Se asezonează de sare, piper, ulei din struguri, apă și crema vegetală de cocos, se setează aparatul la programul de supă cremă, se pornește și în 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Pentru metoda clasică, dacă nu aveți un blender care fierbe și toacă în același timp, puneți legumele la fiert într-un vas încăpător, împreună cu sarea, piperul, uleiul din struguri, apa și crema vegetală de cocos cca. 30 minute la foc mediu. Apoi lăsați cu un mixer vertical sau le puneți la pasat într-un blender clasic și mixați până obțineți o supă cremă catifelată și aromată.

Supa cremă se servește fierbinte cu crutoane de casă stropite cu puțin ulei din măsline extravirgin.

Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)