Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitura Snickers

panacris
Recipe by
cca. 180 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca 24 porții

Această minunăție de prăjitură e de mult timp la rând de preparat. Am găsit exact momentul pentru a o prepara, pentru Întâlnirea Bucătărașilor la Sighișoara 2015, dar sincer avem nevoie și de o rețetă cu caramel pentru o provocare misterioasă;) Mulțumesc Ela68 pentru inspirație 😉 Mi-a plăcut cum a ieșit, ușor de preparat, doar că timpul mort de așteptare să se răcească blatul, glazurile și cremele sincer, m-au copleșit. Dar nah fiecare lucru spectaculos cere răbdare. Așa și altă problemă am avut cu Zmeișorii, mi-au spus dimineața când am pregătit prăjitura pentru deplasare: Bine, mama, faci și tu o prăjitură bună și ne lași doar colțurile??? Așa că le-am promis cum ajung acasă, refac minunăția asta de prăjitură. Așa că gata cu vorba și spor la treabă 😉
sursa de insiprație: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html

INGREDIENTE

Ingrediente blat de nucă :

  • albușuri 8 bucăți,
  • sare iodată un praf,
  • oțet de căpșuni 1/2 linguriță,
  • zahăr brun 8 linguri,
  • nucă măcinată 250 g,
  • făină albă de grâu 4 linguri,
  • praf de copt cu șofran 1 linguriță.

Glazură I:

  • ciocolată albă 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.

Crema caramel :

  • zahăr tos 12 linguri,
  • unt 65% grăsime 250 g,
  • gălbenușuri 8 bucăți,
  • alune crude, nesărate 250 g.

Glazura II:

  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă albușurile de gălbenușuri.
  • Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și oțetul aromat, adăugându-se treptat zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă nucă măcinată amestecată cu făina și praful de copt. Se încorporează ușor cu ajutorul unui tel, apoi se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează  apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mic cca. 20  minute, la 200 grade, se scoate de la cuptor după ce trece testul scobitorii.
  • Glazură de ciocolată albă se obține topind la Bain-Marie ciocolata împreună cu uleiul. Se toarnă călduță peste blatul răcit complet. Tava se lasă la rece, pentru cel puțin o jumătate de oră până se întărește stratul de ciocolată.
  • Pentru crema caramel cele 8 linguri de zahăr se pun la topit, într-un vas cu fundul gros, amestecând permanent astfel încât să nu se ardă pe alocuri căci astfel se amărește. Se dă vasul deoparte, apoi se adaugă untul moale, amestecându-se, la foc mic, până la înglobarea completă. Cele 4 linguri de zahăr tos rămase, se amestecă cu gălbenușurile și se adaugă la amestecul de zahăr ars și unt. Alunele prăjte puțin, să aibă gust mai intens, se adaugă în creama caramel, lăsându-se la fiert la foc mic, până ce crema începe să se îngroașe.
  • Crema de caramel se lasă la răcit, apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Atenție! Ambele  compoziții trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund.
  • Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel că glazură de ciocolată albă și se toarnă peste crema de caramel.
  • Se lasă să se întărească, până a doua zi, apoi se porționează cu un cuțit cu lama încălzită.
  • Spor și poftă bună!
  • snickers IMG_0337 IMG_0334 IMG_0328 IMG_0327 IMG_0304 IMG_0303 IMG_0301 IMG_0299 IMG_0296 IMG_0293 IMG_0292 IMG_0291 IMG_0287 IMG_0286 IMG_0285 IMG_0284 IMG_0281 IMG_0280 IMG_0276 IMG_0275 IMG_0274 IMG_0273

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5