Pana Cristina Iuliana- Retete

Budincă de dovlecei

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 40 min | Servings: 8 porții
  • Provocarea „Weekend cu spor”, initiata de Stefania, continuăăăă.
  • Draga de Iancu Lubita a fost gazda lunii septembrie. N-am reușit să vin în timp util cu rețeta, aleasă chiar de la începutul lunii septembrie din multitudinea de rețete minuntate de pe blog-ul: http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/.
  • Minunată, rapidă și pe gustul Zmeișorilor 😉 Nah, am mai schimbat și adăugat câteva ingrediente, dar rețeta de bază e minunată.
  • Mulțumesc Lulu :-*

INGREDIENTE:

  • Dovlecei cca. 500 g,
  • Costiță afumată de porc cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Făină albă de grâu cca. 120 g,
  • Gris cca. 4 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Pudră de curry ½ linguriță,
  • Ouă 4 bucăți,

Pentru topping:

  • Mix de semințe cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Dovleceii se curăță apoi se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt.
  • La acest amestec se adaugă ouăle, făina, grișul și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.
  • Se asezonează de sare și mirodenii, apoi aluatul obținut se pune într-o tavă mai întinsă, ca să se coacă bine la interior.
  • Budinca se unge cu oul bătut, apoi se presară miz-ul de semințe.
  • Se dă la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 min. la 180 grade.
  • Spor și poftă bună.
  • P.S. Se poate consuma caldă dar și rece, simplă sau cu un strop de smântână 😉
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5