Pana Cristina Iuliana- Retete

CHEC DIN ALBUȘURI CU ALUNE, MERIȘOARE, STAFIDE ȘI BOMBONELE

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 12 porții

Provocarea http://retete.panacris.ro/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box-challenge/ cu ingredientul vedetă Alunele, continuă 😉 Tot am avut o minivacanță, așa că am dat drumul la butoane 😉 Un nou desert simplu, dar delicios 😉

INGREDIENTE:

  • Albuș de ou 10 bucăți,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Ulei de nucă 5 linguri,
  • Arahide măcinate 4 linguri,
  • Esență de vanilie ½ linguriță,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Merișoare, stafide 4 linguri,
  • Bombonele colorate Dr. Oetker 2 plicuri.

PENTRU GLAZURĂ:

  • Ciocolată menaj cca. 100 g,
  • Ulei de nucă 1 lingură,
  • Ciocolată albă 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
  • Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
  • Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.
  • Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.
  • Între timp se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit se adaugă fulgi de ciocolată albă.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5