Pana Cristina Iuliana- Retete

Cheesecake cu căpșuni

panacris
Recipe by
cca. 240 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 5 min | Servings: cca. 12 bucați
  • Bineînțeles că mi-am făcut o mare listă, darrr,  weekend-urile au fost tare agglomerate;) Așa pe ultima sută de metri, am sosit și cu cea de-a doua rețetă. Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider 😉

INGREDIENTE:

Blatul de biscuiți: 

  • Biscuiți petit beure 200 g,
  • Unt 100 g,
  • Zahăr pudră 70 g.

Crema de brânză: 

  • Căpșuni 200 g,
  • Brânză de vaci cremoasă 300 g,
  • Smântână pentru frișcă 30 ml,
  • Zahăr pudră 170 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Gelatină 1 plic (10 g),
  • Apă cca. 100 ml.

Pentru ornat: 

  • Căpșuni cca. 150 g,
  • Gelatină transparentă (tort gelle) 1 plic,
  • Zahăr 3 linguri,
  • Apă 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Biscuții se zdrobesc  cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi se amestecă cu untul la temperature camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.

 

  

 

  • Compoziția se așează într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.

  • Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece cca. 10 min.
  •    
  • Brânza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.

  • Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

  • Din gelatina răcorită se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.
  • Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.
  •  
  • Între timp se prepară gelatina transparentă, parful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc, mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.
  • Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă numai rezistați până a doua zi.
  •  
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

5 Reviews

  1. Eduard

    Un desert ușor și foarte gustos. Perfect pe o zi călduroasă 😁

    Star
  2. Adele

    Bravo👏👏👏 Super delicios si de sezon 😍

    Star
  3. elena bite

    Ori de cate ori fac cheesecake…. atat mie cat si copilului din dotare… ne sta gandul numai la el… si pana nu-l epuizam – nu avem liniste :))))))
    Tare frumos cheesecake ai facut Cristina! Iti multumesc pentru participare si pentru ca ai avut incredere in retetele mele! Te imbratisez cu drag! 🙂

    Star
  4. PanaCris

    Multumesc Elena. A fost minunat! Cu mare drag oricand! :-*

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5