O rețetă tare bună am găsit la Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).
Mulțumesc pentru idee Monica.
INGREDIENTE:
- Chefal 1 bucată,
- Praz 1 bucată,
- Vin alb 200 ml,
- Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri,
- Ciuperci 1 conservă sau cca. 200 g proaspete,
- Roșii conservate cca. 100 g sau 200 g proaspete,
- Ardei gras sau iute 1 bucată,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Rozmarin,
- Salvie.
MOD DE PREPARARE:
- Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
- Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat, vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.
- După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.
Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat.- Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.
- După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.
- Poftă bună!
(Visited 196 times, 1 visits today)
Category: