Pana Cristina Iuliana- Retete

Chefal pe pat de praz, ciuperci, acoperit cu roșii și ardei

panacris
Recipe by
cca. 80
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 1 porție

O rețetă tare bună am găsit la Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).

Mulțumesc pentru idee Monica.

 

INGREDIENTE:

  • Chefal 1 bucată,
  • Praz 1 bucată,
  • Vin alb 200 ml,
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri,
  • Ciuperci  1 conservă sau cca. 200 g proaspete,
  • Roșii conservate cca. 100 g sau 200 g proaspete,
  • Ardei gras sau iute 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Rozmarin,
  • Salvie.

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
  • IMG_0227
  • Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat,  vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.
  • IMG_0228 IMG_0232
  • După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.
  • IMG_0233 IMG_0235
    Peste chefal, se așeză un strat de roșii,  și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat.
  • Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.
  • IMG_0237 IMG_0238
  • După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.
  • IMG_0241 IMG_0240
  • Poftă bună!
  • IMG_3449

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5