Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorbă de lobodă și cartofi

panacris
Recipe by
cca. 55 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 8 porții

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/

Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre și această ciorbiță. Recunosc că nu-s prietenă cu loboda, dar am zis, dacă toată lumea o găteșe, înseamnă că nu-i chair așa de rea 😀 Zis și făcut 😉 O nouă premieră în bucătăria Panacris 😉 Cred că m-am împrietenit cu ea;) Mulțumesc Oana și nu în ultimul rând Stefy, cu al său blog http://www.stefyharnicutza.ro/ , inițiatoarea acestei provocări 😉 Am învățat și probat multe rețete minunate! :-*

INGREDIENTE:

  • Lobodă roșie și alba 4 legături mari,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri,
  • Morcov 2 bucăți,
  • Țelină o felie de cca. 50 g,
  • Leuștean 2 fire,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Cartofi 4 bucăți mari,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Borș cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa galbenă și cea verde se curăță, se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de floarea soarelui cu o jumătate de cană de apă.
  • După ce a devenit translucidă se adaugă, morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute.
  •  
  • Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2 l de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute.
  • După acest interval de timp se adaugă verdețurile tocate mărunt, și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic.
  • Se servește ca atare sau smântână, dacă nu e perioadă de post.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5