Pana Cristina Iuliana- Retete

Clătite aperitiv cu pui, ciuperci, bambus și muguri de fasole

panacris
Recipe by
40 min
Prep: 20 min | Cook: 20 min | Servings: 4
INGREDIENTE:
Pentru clătite:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă minerală 500 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,).
Pentru umplutură:
  • Piept de pui dezosat 1 ½ bucată,
  • Vin alb demise 1 pahar, cca. 250 ml,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Mălai 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce.
Pentru Omletă:
  • Ouă 4 bucăți, unt cca. 50 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
Pentru ciuperci:
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Unt 50 g,
Pentru topping:
  • Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
  • Bambus conservat ½ borcan,
  • ghimbir ras ½ linguriță.
 
MOD DE PREPARARE:
 
  • Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.
  • Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
  • Între timp din cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță. (P.S. am avut ouă verzi le la https://www.facebook.com/pages/Microferma-De-Prepelite-Fundeni/437538319630392?pnref=lhc.
  • Ciupercile mărunțite se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.
  • Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.
  • Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă. 
  • Clătitele se umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele de primăvară și servesc reci 😉
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. Fără bambus sau muguri de fasole, clătitele aperitiv își pierd valoarea 😉

Category:

4 Reviews

    • Cathy

      I’m grfetaul you made the post. It’s cleared the air for me.

      Star
    • Bettie

      Created the greatest arctslei, you have.

      Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5