Pana Cristina Iuliana- Retete

Cornulețe din iaurt cu umplutură de mac

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 40 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 8 porții

INGREDIENTE:

  • Iaurt gras 100 ml,
  • Unt gras 125 g,
  • Făină albă 250 g,
  • Zahăr 30 g,
  •  Sare de mare ½ linguriță,
  • Drojdie proaspătă 20 g.

Pentru umplutură:

  • Semințe de mac măcinate 100 g,
  • Zahăr tos 50 g,
  • Zahăr vanilat 1 plic,
  • Lapte dulce 100 g,
  • Esență de lămâie ½ linguriță.

Pentru topping:

  • Gălbenuș de ou 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț cca. 30 de minute.
  • Între timp macul se macină cu mașina special, uitați de râșnița de măcinat cafea. Clasica mașină manual de măcinat semințe, e cea mai bună, am redescoperit-o de curând 😉 Macul măcinat se pune într-un vas cu fundul mai gros, se adaugă zahărul și laptele și se pune la fiert la foc mic, până se omogenizează și se obține o cremă mai grosuță.
  • După timpul de odihnă, aluatul se întinde în formă de cerc, ce apoi se porționează, în felii. Umplutura de mac se pune triunghiurilor, apoi se rulează.
  • Cornulețele se ung cu albuș de ou și se pun la copt în cuptorul preînicns cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 190 grade.
  • După ce s-au copt se pudrează cu zahăr praf, după ce s-au răcorit.
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. Cam puține au ieșit 😀 Data viitoare voi face porție dublăăăă 😉

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5