Pana Cristina Iuliana- Retete

File de pui cu legume chinezești și orez

O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;) Super faină;)

INGREDIENTE:

  • file de piept de pui cca. 600 g,
  • condimente wook (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară),
  • ulei de măsline,
  • orez la pungă ( am ales Thai, de la Scotti) 2 bucăți, cca 250 g,
  • legume chinezești congelate cca. 600 g,
  • sos de soia,
  • sos Wortchester.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se condimentează cu amestecul de wook și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!
  • Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert cca. 15 minute până ce se umflă.
  • Legumele congelate se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, la foc iute cca. 10  minute.
  • Apoi se adaugă 2 polonice din apa de la orez, 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit.
  • Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
  • Spor și poftă bună!
  • P.S: După gustul fiecăruia  legumele se pot asezona cu  chili sau pastă de ardei iute;)
  • Atenție pasta Eros Pista, de la Univer, e iute și tare sărată!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5