Pana Cristina Iuliana- Retete

Foietaje cu mere

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: ca. 20 min | Cook: cca. 50 min

Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.

În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE
.”

 

INGREDIENTE:

  • Mere ionatane cca. 1000 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Pudră de scorțișoară 1 lingură,
  • Zahăr vanilat 1 plic,
  • Foietaj cca. 800 g,
  • Pentru topping:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Zahăr vanilat 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Merele se curăță de coajă se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.
  • Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.
  •  Pe bucățile necrestate se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.
  • Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade.
  • După ce s-au copt se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună 😉

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5