Pana Cristina Iuliana- Retete

Fursecuri fragede cu vanilie și portocale

 
 
 
  • O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru Mos Craciun în cadrul campaniei de iarnă a lui ”Dr. Oetker care îmbie pe toată lumea să intre într-o lume de sărbători altfel, într-o lume de prajituri.  Anul acesta, povestea sărbătorilor este într-adevăr povestea prăjiturilor.”
  • De cum le-am savurat pe blogul dragei Timea, http://retetetimea.ro/fursecuri-fragede/, am rămas cu gândul la ele. Acum le-a venit rândul!
 
INGREDIENTE
 
  • unt sau margarina Rama Maestro 250 g
  • zahăr tos 150 g,
  • sare iodată 2 g,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
  • esență de portocale Dr. Oetker 1 lingură,
  • ouă 1 bucată plus 3 gălbenușuri,
  • făină albă 250 g,
  • amidon Gustin Dr. Oetker 150 g.
Pentru decorare:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g),
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker.
 
MOD DE PREPARARE:
 
  • Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg, cele trei gălbenușuri, și esența de portocale, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu amidonul și sarea în compoziția cremoasă amestecându-se ușor până se obține un aluat ”molcuț”.
 
  • Cu ajutorul aparatului pentru fursecuri, sau cu al unui poș, se sprițează forme, direct în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

  • (Mama, mă superviza pe Skype 😀 )))
  • Fursecurile se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade.

 
  • După ce s-au copt fursecurile, se transferă pe un grătar și se lasă la răcit. Glazura de la Dr. Oetker, se pune la topit în apă fierbinte sau la cuptorul cu microunde.

  • Fursecurile se ornează cu galuza fierbinte apoi se decorează cu bombonele colorate de la Dr. Oetker. După ce s-a întărit glazura, fursecurile se pot păstra în recipient de sticlă sau cutie de tablă, chiar și două săptămâni. Poftă bună și spor la treabă.
 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5