Pana Cristina Iuliana- Retete

Pâinici umplute cu dulceață de gutui și brânză dulce

panacris
Recipe by
cca. 150 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 40 min

Draga doamnă Lubița Iancu, mai bine cunoscută sub acronimul Lulu, ne-a invitat la o nouă provocare, din seria MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor. Cutia va conține un  număr de 7 până la 10 ingredinte, inculzând un ingredient vedetă, ce va da strălucire preparatului vostru.

 Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie să conțină alte ingrediente în afară de cele propuse, singurele acceptate fiind apă, orice tip de grăsime vegetală sau animală, zahăr, miere sau alți îndulcitori, făină, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse și condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar și toate tipurile de oțet, muștar, ketchup, maioneză), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru, cimbru, etc.) păstăi de vanilie, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari (zahăr vanilat și aromatizat, gelatină, conservanți, coloranți), agenți de creștere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt și drojdie).

 În fiecare luna este gazdă câte o blogerita înscrisă în grup, care adaugă câte ceva la lista de ingrediente și în plus ingredientul secret din cutie!

 În această luna de toamnă gazdă Lulu, ne-a provocat cu ”un fruct,ce fruct bun, aromat, „cu puf galben că de pui” avem?? Da, ați ghicit,este GUTUIA cu care muuulte se pot pregăti! Aici aveți și INGREDIENTELE PROPUSE DE GAZDĂ:  ouă, toate brânzeturile, toate lactatele, orez sau alte paste, lămâi, portocale, nuci,alune și alte seminte biscuit, rahat, cacao, apa de flori de portocal (o aromă care se potrivește perfect cu gutuia) carne de pui și bineînțeles GUTUIA! ”

Gata cu vorbăria, m-am pus la treabă, n-am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, dar am respectat vedeta GUTUIA 😉 A ieșit ceva bun, mai ales ptr pachețelul de la școală sau serviciu 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Faină albă de grâu  500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă cca. 350 ml,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr 2 linguri,
  • drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,

Pentru umplutură:

  • Brânză dulce cca. 200 g,
  • Zahăr cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic,
  • Dulceață de gutui,

Pentru toping:

  • Ouă 1 bucată,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic.

Pentru sirop:

  • Lapte cca. 100 ml,
  • Peltea din gutui sau miere 50 g.

MOD DE PREPARARE :

  • În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.
  • Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.
  • Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5