Pana Cristina Iuliana- Retete

Pastă de avocado

panacris
Recipe by
Prep: cca. 10 min | | Servings: cca. 4 porţii

O primă reţetă pentru  provocarea „Weekend cu spor”, iniţiată de Stefania.

Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/

Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.
 M-a străduit de la începutul lunii, dar se pare că tot pe ultima sută de metri am adus o primă rețetă din seria aperitivelor 😉 simplă, rapidă și la îndemâna oricui. Mulțumesc pentru rețetă Margareta.

INGREDIENTE:

  • Avocado 1 bucată,
  •  Ceapă roşie 1 bucată,
  •  Usturoi 1 căţel,
  • Lămâie 1 bucată,
  •  Ulei de nucă ½ de lingură,
  • Ulei de măsline ½ de lingură,
  • Sare de mare ½ de linguriţă,
  • Piper alb după gust.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa şi usturoiul se curăţă, apoi se taie în patru şi se pun în blender.
  • Fructul de avodaco se taie în două, apoi se scoate miezul şi se adaugă peste ceapă şi usturoi, se stropeşte imediat cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă cele două feluri de ulei, se asezonează de sare şi piper, apoi se mixează până ce se obţine o cremă omogenă.
  • Se serveşte ca atare, pe pâine sau alături de o friptură saţioasă 😉

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5