Pana Cristina Iuliana- Retete

Pituțe cu iaurt

panacris
Recipe by
cca. 125 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 30 min | Servings: 12 porții
  • Tot, caut să văd de la cine m-am inspirat și nu găsesc:( M-am ramolit 😀 Dar pituțele astea expirate au avut mare succes. E o rețeta în care Maricica și-a dat sufletul, adică motorul, după ce m-a slujit cca. 10 ani foarte bine.
  • Așa că trebuie să postez rețeta asta în numele ei 😉
INGREDIENTE
  • făină albă de grâu 660 gr
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • iaurt cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 lingurițe,
  • ou 1 bucată,
  • mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
  • În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat  pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufnire a Maricicăi. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a frâmântat cu ultimele puteri aluatul, l-am scos din cuvă și l-am lăsat la dospit cca 30 de minute.
  • Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rounjesc în mâini, atît cât să se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe.

 

  • Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

 

 

Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5