Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de cartofi

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 4 porții
  • O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă.
  • Mereu rămân câteva oușoare colorate,  după sărbătorile pascale.
  • Așa că și de data asta le-am transformat într-o salată savuroasă.

INGREDIENTE:

  • cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • măsline negre 1 conservă,
  • castraveți acri 4-5 bucăți,
  • ouă fierte cca 4 bucăți,
  • capere 1 borcanel,
  • ridichi 2-3 bucăți mărișoare,
  • ulei de măsline 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,,
  • oțet de mere cca 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
  • Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
  • Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele.
  • În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichiile feliate și castraveții tăiați bucățele.
  • Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5