Pana Cristina Iuliana- Retete

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

panacris
Recipe by
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 4 porții
  • Daaa, poate vi se pare ciudat cum o supă cremă clasică de cartofi, poate fi combinată cu nobilele fructe de mare. Ei, uite că prietena mea dragă, Iancu Lubita, deocamdată doar virtuală, a preparat, mi-a plăcut combinația și am probat și eu, http://retete.panacris.ro/o-noua-luna-o-noua-provocare-de-weekend-cu-spor/
  • Bine, eu am renunțat la somon și am folosit condimente pentr paella. Așa, încă ceva, nu vă temeți să folosiți laptele de cocos în mâncăruri, nu le schimbă gustul, ci le conferă o catifelare, dacă mă pot exprima astfel. O combinație reușită, mulțumesc Lulu.

INGREDIENTE:

  • Fructe de mare cca. 100 g,
  • Creveți curățați cca. 200 g,
  • Usturoi 3 – 4 căței,
  • Vin alb demisec 100 ml,
  • Cartofi albi de Covasna 4 bucăți, cca. 500 g,
  • Ceapă roșie de Buzău 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Lapte de cocos 1 conservă,
  • Șofran 1 praf,
  • Condimente pentru paella ( șofran, piper, cimbru, cuișoare, nucșoară, paprika, pătrunjel, rozmarin) ½ linguriță,
  • Sare de mare,
  • Frigărui de lemn micuțe.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul și uleiul de măsline se pun îm wok-ul încins, după ce s-au omogenizat se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic cca. 3 minute. Apoi se adaugă fructele de mare și creveții, se călesc la foc mărit cca. 5 minute, apoi se adaugă și vinul și se lasă la gătit la foc mediu cca. 10 minute semiacoperit. După acest interval se scot fructele de mare și creveții într-un castron, se acoperă și se lasă la cald până la finalizare și servirea supei.
  • Ceapa curățată și mărunțită se călește în sosul rămas, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă cubulețele de cartofi, se completează cu apă, până se acoperă apoi se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu, acoperit.
  • După ce s-au fiert cartofii se scot într-un alt vas mai înalt, se adaugă mirodeniile, laptele de cocos și se mixează cu mixer-ul vertical sau se bat bine cu telul ptr piure. Dacă e mai gros adăugați puțină
  • zeamă rămasă, până obțineți consistența dorită.
  • Pentru servire, puneți creveți, intercalați cu scoici pe bețe mici de frigărui, apoi servește supa cremă de cartofi într-un bol sau farfurie adâncă în care adăugați fructele de mare rămase și frigărui cu creveți.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5