Pana Cristina Iuliana- Retete

Supă din carne de struț

“Carnea de struț este frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera!” Sursa: https://www.struti.ro/gat

INGREDIENTE:

Gât de struț rondele cca. 500 g,

Ceapă galbenă 1 bucată,

Morcovi 2-3 bucăți,

Gulie ½ bucată,

Păstârnac ½ bucată,

Țelină rădăcina ½ bucată,

Sare de mare 1 lingură,

Tăiței de casă cca. 300 g,

Pătrunjel verde ½ legătură.

MOD DE PREPARARE:

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot cu apă rece cca. 1 oră, apoi se spumează, și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60  min la foc mic. Spre finalul fierberii se adaugă tăițeii lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5