Pana Cristina Iuliana- Retete

Tochitură din carne de porc, pui și cârnați

panacris
Recipe by
cca. 130 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 90 min
  • ”De ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉 
  • Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor 😉 Ne-a lăsa o gamă variată de rețete pentru provocare 😉 http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura 😉 Dap, eu am adaptat-o la ce a avut în congelator/frigider/cămară 😉 și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)

INGREDIENTE:

  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi verde 3-4 fire,
  • praz ½ tijă albă,
  • pulpă de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • cârnați afumați  cca. 500 g,
  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, CrockPot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare 😉 Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la CrockPot.
  • După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.
  • Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.
  • Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)
  • Spor și pofă bună!

3 Reviews

  1. Sidy

    O idee care musai trebuie pusa in practica !
    Niciodata nu7 am folosit zacusca la mancare.Dar tu m-ai lamurit ca acesta este un inceput si cu siguranta am sa fac aceasta noua Tochitura a la Cristina !
    Multumesc pentru participare, Crisule drag .

    Star
  2. Victor

    Ahhh, aici m-ai lovit rău de tot, taman până-n masa de prânz, e inuman să faci treaba asta. 😀 :))))
    E interesantă şi varianta asta cu cartofi noi, dar cum nu-i găsim în tot timpul anului, avem varianta clasică cu mămăligă.
    Sper că restul de vin nu l-aţi aruncat, l-aţi oprit pentru pus în pahare, că-n preparat n-au intrat decât 300 ml.
    Mă bucur că pot comenta liber pe noua ta pagină şi că nu-mi sunt îngrădite comentariile, cum din nefericire am mai văzut (şi nu neapărat din vina administratorului de pagină) de un cont facebook.
    Zi faină să fie la voi, Cristina!

    Star
  3. panacrispanacris

    Sidy, chiar că daaaa. Zacusca dă o altfel de aromă mâncărurilor, gen tocane, tochituri. Cu mare drag! :-* Victor, chiar așa;) Eu mă stiam gingașă :d Mulțumesc pentru aprecieri! 😉

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5