Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort rapid cu fructe

panacris
Recipe by
ca. 140 min
Prep: cca. 20 min | Cook: - | Servings: cca. 12 porții

Un desert rapid, răcoros și fără foc;)

Mulțumesc, Monica Horoiu,  http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).

http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2010/08/tort-cu-fructe.html

INGREDIENTE:

  • Pișcoturi 30 de bucăți,
  • Compot de fructe mixte 1 conservă mare cca. 800 g,
  • Cremă rapidă de vanilie pentru prăjituri 1 plic,
  • Kiwi 6 bucați,
  • Gelatină albă, Tort Gelle de la Dr Oetker,  1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic.
  • IMG_0243 IMG_0244 IMG_0245 IMG_0246
  • O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară.
  • Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se  așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi asezonate, alt rând de fructe, iar ulitul  rând va fi de pișcoturi aromate.
  • IMG_0247 IMG_0248 IMG_0249 IMG_0250
  • Se preasară fructele rămase și se completează, în cazul meu cu felii de kiwi 😉
  • IMG_0252 IMG_3470
  • Gelatina se dizolvă, conform indicațiilor de pe plic, atenție, am folosit lichidul rămas din compot, plus 2 linguri de apă și 4 linguri de zahăr.
  • IMG_3474
  • Se toarnă gelatina răcorită peste fructe și se lasă la rece cca. 2 ore, mai indicat să stea la rece peste noapte.
  • Se pot folosi orice fel de fructe.
  • Un tort rapid, aromat și răcoros.

IMG_3476

 

 

  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5