- Recunosc că încă nu m-am împrietenit cu ștevia îndeajuns, dar sunt în probe.
- La gust mi-a plăcut mâncărica dar cu aspectul, adică percepția vizuală, încă nu mă pot obișnui.
- P.S. Imagini intermediare nu am, deoarece nu am fost inspirată 😉 😊))
INGREDIENTE:
- Frunze de ștevie curățate cca. 500 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Usturoi verde 4 fire,
- Pastă de roșii 1 lingură,
- Pastă de ardei 1 lingură,
- Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa curățată și mărunțită se pune la călit în ulei și puțină apă, până ce devine translucidă.
- Între timp se frunzele de ștevie, usturoiul verde se curăță, apoi se taie grosier și se adaugă peste ceapa călită.
- Se amestecă, asezonează de sare, piper, pastă de roșii, pastă de ardei se adaugă apă cca. 300 ml, cât să o acopere, apoi se lasă la gătit cca. 20 minte la foc mic, până se gătește ștevia.
- Mâncarea se mănâncă fierbinte alături de mămăligă sau pâine.
- Spor și poftă bună!
(Visited 59 times, 1 visits today)
Category: