• Recunosc că încă nu m-am împrietenit cu ștevia îndeajuns, dar sunt în probe.
  • La gust mi-a plăcut mâncărica dar cu aspectul, adică percepția vizuală, încă nu mă pot obișnui.
  • P.S. Imagini intermediare nu am, deoarece nu am fost inspirată 😉 😊))

INGREDIENTE:

  • Frunze de ștevie curățate cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Pastă de roșii 1 lingură,
  • Pastă de ardei 1 lingură,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare de  mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa curățată și mărunțită se pune la călit în ulei și puțină apă, până ce devine translucidă.
  • Între timp se frunzele de ștevie, usturoiul verde se curăță, apoi se taie grosier și se adaugă peste ceapa călită.
  • Se amestecă, asezonează de sare, piper, pastă de roșii, pastă de ardei se adaugă apă cca. 300 ml, cât să o acopere, apoi se lasă la gătit cca. 20 minte la foc mic, până se gătește ștevia.
  • Mâncarea se mănâncă fierbinte alături de mămăligă sau pâine.
  • Spor și poftă bună!
  •      

 

(Visited 32 times, 1 visits today)