- O salată tare colorată și interesantă!
- Este binevenită pe lângă bucatele tradiționale preparate pentru masa de Paște.
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- cartofi albi 3 bucăți,
- morcovi 2 bucăți,
- ardei kapia 1 bucată,
- ceapă verde 4 fire,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- sare iodată,
- ulei de măsline cca. 3 linguri,
- zeamă de lămâie cca. 2 linguri,
- macrou afumat cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
- Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trec sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
- După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie mărunt, ca și pentru salată de bouef.
- Ceapa verde curățată se taie rondele.
- Ceapa galbenă se curăță și se feliază subțire.
- Ardeiul kapia se toacă mărunt.
- Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
- Apoi se adaugă macroul afumat, tăiat mărunt, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
- Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
- Spor și poftă bună!
(Visited 87 times, 1 visits today)