• O salată tare colorată și interesantă!
  • Este binevenită pe lângă bucatele tradiționale preparate pentru masa de Paște.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • cartofi albi 3 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ceapă verde 4 fire,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • zeamă de lămâie cca. 2 linguri,
  • macrou afumat cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
  • Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trec sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
  • După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie mărunt, ca și pentru salată de bouef.
  • Ceapa verde curățată se taie rondele.
  • Ceapa galbenă se curăță și se feliază subțire.
  • Ardeiul kapia se toacă mărunt.
  • Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
  • Apoi se adaugă macroul afumat, tăiat mărunt, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
  • Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 2 times, 1 visits today)