- De la mica întâlneală, de prin 2013, 😀 mi-a rămas gândul la tochitura lui Medi! Zis și făcut!
INGREDIENTE:
- ceapă verde 4 fire,
- fleică de porc cca 600 g,
- ciuperci champignon cca 350 g,
- cârnați semiafumați cca 400 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ulei de floarea soarelui,
- boia de ardei dulce,
- vin de masă cca. 350 ml,
- mărar verde cca. 1/2 legătură,
- gnochi cca. 500 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa și ciupercile se curăță, se toacă mărunt, se călesc în puțin ulei și apă.
- Între timp se taie carnea bucățele, cârnații rondele, apoi se adaugă la amestecul de ceapă și ciuperci. Se asezonează de sare, piper, boia, se completează cu apă și vin, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 45 de minute. Spre sfârșitul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt, gnochi fierte și se mai lasă să dea un clocot.
- Se servește fierbinte cu salată de sezon. Poftă bună!
- Gnochi sunt un fel de găluște din cartofi, se găsesc proaspete la raionul cu paste proaspete, numai bune de pus la fiert.
(Visited 13 times, 1 visits today)
Category: