Pana Cristina Iuliana- Retete

Tochitură Panacris

  • De la mica întâlneală, de prin 2013, 😀  mi-a rămas gândul la tochitura lui Medi! Zis și făcut!

INGREDIENTE:

  • ceapă verde 4 fire,
  • fleică de porc cca 600 g,
  • ciuperci champignon cca 350 g,
  • cârnați semiafumați cca 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui,
  • boia de ardei dulce,
  • vin de masă cca. 350 ml,
  • mărar verde cca. 1/2 legătură,
  • gnochi cca. 500 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și ciupercile se curăță, se toacă mărunt, se călesc în puțin ulei și apă.
  • Între timp se taie carnea bucățele, cârnații rondele, apoi se adaugă la amestecul de ceapă și ciuperci. Se asezonează de sare, piper, boia, se completează cu apă și vin, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 45 de minute. Spre sfârșitul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt, gnochi fierte și se mai lasă să dea un clocot.
  • Se servește fierbinte cu salată de sezon. Poftă bună!
  • Gnochi sunt un fel de găluște din cartofi, se găsesc proaspete la raionul cu paste proaspete, numai bune de pus la fiert.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.