- O salată savurată mereu la fast-food alături de un fel principal.
- De data asta am vrut să o prepar și eu acasă, că nu-i mare filozofie.
- Și chiar așa este, spor și poftă bună! 😉
- P.S. de data asta fără poze intermediare :d n-am fost pe fază! Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris, așa-i???
INGREDEINTE:
- Varză albă cca. 300 g,
- Morcovi 2 bucăți,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Sare Himalaya,
- Piper proaspăt măcinat.
Pentru maioneză:
- Ou 1 bucată,
- Muștar 1 lingură,
- Lămâie 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 250 ml.
Pentru ornat:
- Pătrunjel creț,
- Semințe de susan negru.
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se curăță și se rad, fin, jullien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.
- Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până se obține consistența dorită.
- Maioneza se adaugă ușor, ușor peste legumele tăiate jullien, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
- Salata se lasă la rece minim 30 minute înainte de servire pentru a se împreuna gusturile.
- Salata se servește ca atare cu crackers sau grisine, sau ca și garniture pentru diverse preparate din carne.
- Simplă și gustoasă!
- Spor și poftă bună!
(Visited 105 times, 1 visits today)