• O salată savurată mereu la fast-food alături de un fel principal.
  • De data asta am vrut să o prepar și eu acasă, că nu-i mare filozofie.
  • Și chiar așa este, spor și poftă bună! 😉
  • P.S. de data asta fără poze intermediare :d n-am fost pe fază! Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris, așa-i???

INGREDEINTE:

  • Varză albă cca. 300 g,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat.

Pentru maioneză:

  • Ou 1 bucată,
  • Muștar 1 lingură,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 250 ml.

Pentru ornat:

  • Pătrunjel creț,
  • Semințe de susan negru.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță și se rad, fin, jullien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.
  • Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până se obține consistența dorită.
  • Maioneza se adaugă ușor, ușor peste legumele tăiate jullien, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Salata se lasă la rece minim 30 minute înainte de servire pentru a se împreuna gusturile.
  • Salata se servește ca atare cu crackers sau grisine, sau ca și garniture pentru diverse preparate din carne.
  • Simplă și gustoasă!
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 36 times, 1 visits today)