O idee pentru zilele de post ce vor urma, dar nu numai! 😉
Se poate consuma ca atare sau garnitură la friptură!
Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- orez 500 g.
- ceapă 1 bucată
- morcovi 2 bucăți
- verdeață,
- legume asiatice 1 pachet,
- sos de soia 50 ml.
MOD DE PREPARARE
Orezul se alege, se spală și se pune la fiert în 1,5 l de apă cu putina sare.
Se adaugă la orez, ceapa întreagă, curăță, verdeața tocată mărunt și morcovii curățați și dați pe răzătoare.
Se lasă la fiert cca. 1 ora. După ce s-a fiert orezul, se scoate ceapa.
Între timp legumele asiatice se pun la dinstuit cu o lingură de ulei de măsline și una de sos de soia pentru cca. 20 de minute.
După ce orezul a fiert se pune pe o farfurie și deasupra se aseaza legumele asiatice, presărate cu un pic de sos de soia.
Poftă bună!
TIPS-URI:
- Nu puneți sare la legume, sosul de soia e sărat!!!