Mno, am apărut și eu acum la sfârșit de toamnă! Am tot căutat rețete de toamnă și asta mi s-a părut tare apetisantă! Dulce acrișor și delicios! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Pulpă de porc cca. 500 g,
- Ceapă prăjiă cca. 2 linguri,
- Ulei de rapiță 1 lingură,
- Sare iodată 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Usturoi 3 căței,
- Cimbru după gust,
- Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g,
- Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g,
- Mere roșii 2 bucăți,
- Merișoare uscate cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită ( de la Kaufland!) cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.
- Între timp se curăță cartofii, dovleacul și se taie în bucăți grosiere, mai mari. Merele se spala și se taie în felii treisferturi, sau cu o formă de tăiat mre, multa mai rapid, cu coajă cu tot.
- Într-o tavă termorezistentă se așează artistic feliile de mere și bucățile de cartofi, dovleac. Se presară merisoarele, apoi se asezonează de sare, piper, cimbru.
- Carnea gătită se așează deaspura roadelor de toamnă, se adaugă și jiul (zeama lăsată de carnea gătită lent!) apoi se acoperă și se dă la cuptor, acoperit încă vreo 40-50 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit roadele de toamnă se mai lasă la rumenit cca. 10 minute la 250 grade.
- Spor și poftă bună!
(Visited 12 times, 1 visits today)
Category: