Pana Cristina Iuliana- Retete

Friptură de porc cu roade de toamnă

Avatar photo
Recipe by
3 ore
Prep: cca. 20 minute | Cook: cca. 180 minute | Servings: 8 porții

Mno, am apărut și eu acum la sfârșit de toamnă! Am tot căutat  rețete de toamnă și asta mi s-a părut tare apetisantă! Dulce acrișor și delicios! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă prăjiă cca. 2 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 3 căței,
  • Cimbru după gust,
  • Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g,
  • Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g,
  • Mere roșii 2 bucăți,
  • Merișoare uscate cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită ( de la Kaufland!) cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.
  • Între timp se curăță cartofii, dovleacul și se taie în bucăți grosiere, mai mari. Merele se spala și se taie în felii treisferturi, sau cu o formă de tăiat mre, multa mai rapid, cu coajă cu tot.
  • Într-o tavă termorezistentă se așează artistic feliile de mere și bucățile de cartofi, dovleac. Se presară merisoarele, apoi se asezonează de sare, piper, cimbru.
  • Carnea gătită se așează deaspura roadelor de toamnă, se adaugă și jiul (zeama lăsată de carnea gătită lent!) apoi se acoperă și se dă la cuptor, acoperit încă vreo 40-50 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit roadele de toamnă se mai lasă la rumenit cca. 10 minute la 250 grade.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.