INGREDIENTE:
- perle de tapioca mici ½ cană,
- apă rece 1 cană,
- lapte de cocos 400 ml,
- zahăr brun ½ cană,
- esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță.
PENTRU SOS:
- mango ½ bucată,
- nectarine plate 2 bucați,
- zahăr tos cca. 4 linguri,
- esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
PENTRU DECOR:
- zmeură 3-4 bucăți,
- kiwi 1 bucată,
- frunze de lămâiță
MOD DE PREPARARE:
- Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.
- Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.
- Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.
- Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.
- Simplu, savuros, cu gust exotic.
- Spor și poftă bună.
(Visited 83 times, 1 visits today)