INGREDIENTE:

  • perle de tapioca mici ½ cană,
  • apă rece 1 cană,
  • lapte de cocos 400 ml,
  • zahăr brun ½ cană,
  • esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță.

PENTRU SOS:

  • mango ½ bucată,
  • nectarine plate 2 bucați,
  • zahăr tos cca. 4 linguri,
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,

PENTRU DECOR:

  • zmeură 3-4 bucăți,
  • kiwi 1 bucată,
  • frunze de lămâiță

MOD DE PREPARARE:

  • Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.
  • Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.
  • Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.
  • Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.
  • Simplu, savuros, cu gust exotic.
  • Spor și poftă  bună.
(Visited 46 times, 1 visits today)