INGREDIENTE:
- pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
- mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
- ulei de măsline 2 linguri,
- unt cca 50 g,
- vin alb demisec 100 ml,
- apă cca. 100 ml,
- usturoi 4-5 căței,
- foi de dafin 1 bucată,
- smântână lichidă de gătit 200 ml,
- făină albă de grâu 4-5 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
- Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.
- Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu.
- Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.
- În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.
- După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul.
- Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.
- Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță.
- Spor și poftă bună!
(Visited 52 times, 1 visits today)
Category: