Pana Cristina Iuliana- Retete

Escalop de porc cu ciuperci de pădure

panacris
Recipe by
35 min
Prep: 15 min | Cook: 20 min

 

INGREDIENTE:

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
  • mix  ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână lichidă de gătit 200 ml,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

  • Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.
  • Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu.
  • Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.
  • În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.
  • După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul.
  • Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.
  • Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.