INGREDIENTE:
- Albuș de ou 8 bucăți,
- Oțet aromatizat 1 linguriță,
- Zahăr tos 8 linguri,
- Făină albă de grâu 8 linguri,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Praf de copt 1 plic,
- Nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 4 linguri,
- Pudră de cacao 4 linguri,
- Rahat colorat cca. 300 g.
- Pentru glazură:
- Ciocolată neagră 100g,
- Ulei de floare soarelui 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat.
- După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor 😀 robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor.
- După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.
- Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut.
- Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade.
- După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.
- Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.
- Spor și poftă bună!
(Visited 191 times, 1 visits today)