Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec din albușuri cu nucă, cacao și rahat

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca.12 porții

 

INGREDIENTE:

  • Albuș de ou 8 bucăți,
  • Oțet aromatizat 1 linguriță,
  • Zahăr tos 8 linguri,
  • Făină albă de grâu 8 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 4 linguri,
  • Pudră de cacao 4 linguri,
  • Rahat colorat cca. 300 g.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră 100g,
  • Ulei de floare soarelui 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat.
  • După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor 😀 robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor.

img_2494 img_2496 img_2498 img_2499

  • După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.
  • Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut.
  • Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi  se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade.

img_2501 img_2502

  • După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.
  • Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.

img_2527 img_2530

  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.