INGREDIENTE:
- Unt grăsime 65 % 20 g,
- Zahăr pudră 100 g,
- Ou de găină 1 bucată,
- Pudră de cacao 0 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Sare de mare 1 praf,
- Făină albă de grâu 400 g,
- Miez de nuci puțin prăjite și măcintate cca. 300 g.
Pentru umplutură:
- Ciocolată cu lapte 100 g,
- Esență de vanilie Madagascar 1/2 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele. P.S.Am avut și jurizare on-line 😉
- Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.
- Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare 😉 vezi foto 😉
- Fursecurile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute la 180 grade, până devin aurii la bază 😉
- Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie.
- După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la răcit cca. 60 de min. și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai.
- Spor și poftă bună!
(Visited 32 times, 1 visits today)