INGREDIENTE:

  • Unt grăsime 65 % 20 g,
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Pudră de cacao 0 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Făină albă de grâu 400 g,
  • Miez de nuci puțin prăjite și măcintate cca. 300 g.

Pentru umplutură:

  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Esență de vanilie Madagascar 1/2 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele. P.S.Am avut și jurizare on-line 😉

img_2623 img_2624 img_2627 img_2628 img_2631

  • Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe  mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.
  • Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare 😉 vezi foto 😉
  • img_2634 img_2635 img_2637 img_2638 img_2639

 

  • Fursecurile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute la 180 grade, până devin aurii la bază 😉
  • Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie.
  • După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la răcit cca. 60 de min.  și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai.
  • img_2647
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 8 times, 1 visits today)